Νέα τροπή στην υπόθεση θανάτου της Κορίνας στη Γαύδο: Συμπληρωματική κατάθεση από τον 40χρονο

Ο 40χρονος παραδέχεται πως πράγματι το όχημα είχε στο κιβώτιο ταχυτήτων την 2η ταχύτητα

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου της 27χρονης στη Γαύδο, μετά την συμπληρωματική κατάθεση του 40χρονου, ο οποίος ήταν συνεπιβάτης της στο αυτοκίνητο που έπεσε στον γκρεμό.

Κι αυτό γιατί με την συγκεκριμένη κατάθεση ο 40χρονος παραδέχεται πως πράγματι το όχημα είχε στο κιβώτιο ταχυτήτων την 2η ταχύτητα, δημιουργώντας νέα ερωτήματα για τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου της άτυχης κοπέλας, με δεδομένο πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί σε ακινητοποιημένο και αναμένο – όπως υποστηρίζει ο ίδιος – αυτοκίνητο.

Ειδικότερα, ο 40χρονος φέρεται να αναφέρει: «Όντως, έτσι είναι (σημ: για το γεγονός πως είχε μπει η δεύτερη ταχύτητα όπως διαπίστωσε ο πραγματογνώμονας). Έκανα το λάθος όταν γύρισα το κλειδί της μηχανής να πατήσω ταυτόχρονα και το αμπραγιάζ του συμπλέκτη, κάτι που συνηθίζουν πολύ παλιοί οδηγοί, με αποτέλεσμα να … εκτιναχθεί το ΙΧ προς το γκρεμό πριν προλάβω να κάνω οτιδήποτε… Κρυώναμε, το ίδιο και η Κορίνα που τη ρώτησα και έτσι αποφάσισα να ανοίξω το καλοριφέρ για να ζεσταθούμε αφού βρισκόταν ήδη σε κατηφόρα όπως και το είχα σταθμεύσει».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο 40χρονος σε προηγούμενη κατάθεση αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις είχε υποστηρίξει πως το αυτόκινητο ήταν αναμένο για αρκετή ώρα και πως το ατύχημα δεν συνέβη όταν άναψε τη μηχανή αλλά όταν για άγνωστο λόγο, όπως είχε πει, το χειρόφρενο λύθηκε. Περιγράφοντας τα όσα συνέβησαν είχε δηλώσει: «Της είπα να βάλω καλοριφέρ και μου απάντησε θετικά. Βάζω λοιπόν το αμάξι να δουλεύει κανά δίλεπτο, τρίλεπτο. Δούλευε […] Το χειρόφρενο ήταν πάρα πολύ καλά τραβηγμένο. Τώρα πως λύθηκε δεν ξέρω. Με τα πόδια μας το κουνήσαμε; Και λύθηκε; Εν πάση περιπτώσει και μας παίρνει η κατηφόρα».

Μιλώντας στο newsit αξιωματικός της αστυνομίας απέδωσε αυτήν την «διαφορετική» απ’ την αρχική εκδοχή του, στο γεγονός ότι ίσως να βρισκόταν σε σύγχυση απ’ το «μετατραυματικό σοκ» καθώς και ο ίδιος έφερε τραύματα ενώ «τρόμαξε» – όπως τους είπε – να απεγκλωβιστεί απ’ την καμπίνα για να μπορέσει να ανέβει έστω και ξυπόλυτος στον δρόμο και να ζητήσει βοήθεια. Πάντως ο 40χρονος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεν βρισκόταν σε πλήρη διαύγεια καθώς είχε χρήση οινοπνευματωδών μέσα στο όχημα. Κάτι τέτοιο βέβαια πρέπει να αποδειχθεί απ’ τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Υπενθυμίζεται πως η οικογένεια της 27χρονης, υποστηρίζει ότι πίσω απ’ την μοιραία κατάληξη της κόρης τους, πρέπει να βρίσκονται άλλοι πιο σοβαροί λόγοι ακόμη ίσως και «εγκληματική ενέργεια», αμφισβητώντας την αξιοπιστία των ισχυρισμών του 40χρονου, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε υποστηρίξει πως «σαν ζευγαράκι φάγαμε κάποια σουβλάκια, φύγαμε από ένα τοπικό σουβλατζίδικο εκεί στο Καστρί κατά τη 1 η ώρα κοντά και πήγαμε στο Βαθύ Σελί εκεί στο σημείο, ένα πάρα πολύ ωραίο μέρος και έχει θέα όλο το Λιβυκό πέλαγος …».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί